Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Φλαούνες αλάδωτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Ζύμη:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι αλεσμένο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Χλιαρό νερό όσο σηκώσει
  • 200 γραμμάρια σουσάμι βρασμένο και στραγγισμένο
  • Γέμιση:
  • 1/2 κιλό φέτα σόγιας
  • 1/2 κιλό ψωμί χωρίς τη κόρα από προζύμι
  • Δυόσμος φρέσκος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)


Βάζουμε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και το στραγγίζουμε. Το απλώνουμε σε μια πετσέτα μέσα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Μουλιάζουμε σε λίγο νερό τις φέτες ψωμιού και τις στύβουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κίτρινο φυτικό τυρί, τη φέτα, το δυόσμο, (σταφίδες) και το ψωμί και ζυμώνουμε καλά.
Η γέμιση πρέπει να είναι σφικτή.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε μικρές στρογγυλές πιτούλες. Βάζουμε πάνω στη ζύμη ένα πιατάκι του τσαγιού και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα. Παίρνουμε τη πιτούλα και τη πιέζουμε από τη μια πλευρά μέσα στο ταψί με το σουσάμι.
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε αρκετή γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα τρίγωνου. Με ένα πιρούνι πατάμε τις τρεις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές