Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτα παξιμάδια με φιστίκια Αιγίνης και Cranberries

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα cranberries
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει( περίπου 700 γραμμάρια)

Αδειάζουμε το χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ και μέσα διαλύουμε τη σόδα με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, τα φιστίκια με τα cranberries και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ενώ ζυμώνουμε και όταν αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ είναι έτοιμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μακριά καρβέλια πάχους 3-4 πόντων και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες του 1 ½ εκατοστού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Μόλις βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο με τα καρβέλια, τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες εκεί που τα χαράξαμε και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
*Αν η ζύμη κολλάει στα δάκτυλα την στιγμή που πλάθουμε σε καρβέλια τότε βρέχουμε τα δάκτυλα μας με λίγο νερό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές