Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτες τρούφες καρότου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο νερό
  • Καρύδα για το τύλιγμα

Καθαρίζουμε τα καρότα από τη φλούδα και τα πολτοποιούμε στο μούλτι να γίνουν πολτός με λίγο νερό.
Βάζουμε το πολτό σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μόνο μια στεγνή μάζα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, τη καρύδα, το ξύσμα, τις βανίλιες, το πολτό καρότου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα για 2 ώρες.
Πλάθουμε σε μικρές τρούφες και τυλίγουμε στη καρύδα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές