Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Γεμιστά κολοκυθάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μικρές γαρίδες
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • Σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ζωμό από τη κατσαρόλα ή διαλύουμε σε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
  • Λίγο αλάτι
  • Χυμό από 2 λεμόνια

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα. Με το ειδικό εργαλείο κουφώνουμε τα κολοκυθάκια και προσέχουμε να μην κάνουμε ρωγμές.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τη κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους, τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας μας.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τις γαρίδες ( αν είναι μεγάλες τις ψιλοκόβουμε), τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κολοκυθάκια και με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση αφήνοντας 1 ½ εκατοστό κενό στο τέλος.
Κλείνουμε το άνοιγμα του 1 ½ εκατοστού με ένα μικρό κομμάτι από τα κολοκυθάκια που βγάλαμε κατά το κούφωμα και τα τοποθετούμε μέσα στη κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κενό και σκορπίσει η γέμιση κατά το βράσιμο.
Αφού γεμίσει ο πάτος της κατσαρόλας ρίχνουμε στη κατσαρόλα το μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό.
Δεν πειράζει αν μείνει ζωμός στη κατσαρόλα ενώ έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια γιατί με το ζωμό αυτό θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας.
Παίρνουμε δύο φλιτζάνια ζωμό από τη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κορν-φλάουρ, λίγο αλάτι και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν-φλάουρ και βάζουμε τη κατσαρόλα στη εστία της κουζίνας.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε διαρκώς να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.







Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές