Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Καλτσόνε με σπανάκι και μανιτάρια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για η ζύμη:
  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου)
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 500 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γραμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο
  • Αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και να μην κολλάει στα δάκτυλα μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 1/2 ώρα και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα πράσα να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις φέτες μανιταριών και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σπανάκι και τον ηλιόσπορο και ανακατεύουμε συχνά.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά από τα λαχανικά μας αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε να χλιάνει.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε τη ζύμη με κουπ-ατ σε στρογγυλά πιτάκια και με λίγο νερό αλείφουμε τις άκρες.
Παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στο κάθε πιτάκι.
Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και πατάμε καλά στις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 30 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές