Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Σάλπες με ντομάτα στο φούρνο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 μεγάλες σάλπες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 πατάτες
  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλατίζουμε.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα ψάρια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε τη κάθε μία, σε 4 ή 5 κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφριά. Τις αδειάζουμε στο ταψί με τα ψάρια και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε στα 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες (χωρίς τη φλούδα), το κρασί, τη πάπρικα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και περιχύνουμε τις πατάτες με τα ψάρια με τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και το υπόλοιπο κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν δούμε ότι το χρειάζεται.
Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα στο φαγητό μας και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές