Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Σολομός με βότκα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 2 μερίδες:
  • 1 κομμάτι σολομού γύρω στα 600 γραμμάρια
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από τη πρέσα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • 6-7 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα για μαγειρική
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά προτού ρίξουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στην εστία μας.
Συμπληρώνουμε στη σάλτσα μας το χλιαρό νερό και βάζουμε στο τηγάνι το φιλέτο σολομού.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά να ψηθεί το ψάρι και να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε ζεστό το σολομό με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας ή με πουρέ πατάτας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές