Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Σολομός με λευκά σπαράγγια στον ατμό

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κιλό λευκά σπαράγγια
  • μικρές πατάτες

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε μικρές πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται, για να μισοσκεπάσει τα φιλέτα σολομού. Όταν ζεσταθεί το νερό, βάζουμε τα φιλέτα σολομού και τα βράζουμε σκεπασμένα για 6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το ψάρι. Βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από το τηγάνι και τα στραγγγίζουμε από το νερό τους. Αφαιρούμε την πέτσα αν έχουν. Μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό στον πάτο βάζουμε μία σχάρα και πάνω τοποθετούμε οριζόντια τα σπαράγγια. Το νερό στην κατσαρόλα βρίσκεται σε οριακό βρασμό και χρειάζονται για να γίνουν 5-7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους. Σερβίρουμε στα πιάτα από ένα φιλέτο σολομού, 2-4 σπαράγγια και τις πατάτες βραστές. Σημείωση : Το φαγητό μπορεί να γίνει εύκολα και στον ατμομάγειρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως τα σπαράγγια και ο σολομός χρειάζονται 15 λεπτά. Τα σπαράγγια στον ατμομάγειρα τα τοποθετούμε οριζόντια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές