Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Σολομός σε σφολιάτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 συσκευασία σφολιάτα
  • 1 φιλέτο σολομό 600-700 γραμμάρια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι ντοματίνια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη κέτσαπ και με ένα πινέλο αλείφουμε το φιλέτο ψαριού.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια καλύπτουμε γύρω-γύρω το σολομό με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα και τοποθετούμε στο κέντρο το φιλέτο σολομού.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω στον άνηθο και κάνουμε μία στρώση.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας προς τα μέσα.
Με τα κομμάτια σφολιάτας που μένουν κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες και διακοσμούμε την επιφάνεια.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο περίπου 40 λεπτά.
*Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο φυτικό τυρί και 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα. Τη φυτική κρέμα θα την προσθέσετε στο μείγμα της μουστάρδας και το φυτικό τυρί πριν τον άνηθο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές