Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Ψωμί ολικής αλέσεως

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
  • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά και λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, όσο πάρει.
Ζυμώνουμε καλά και μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 καρβέλια. Πλάθουμε τα καρβέλια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,αφού πρώτα τοποθετήσουμε λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2- 2 ½ ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές