Κατηγορία Φαγητά / Ρύζι

Σπανακόρυζο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Λίγο νερό χλιαρό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια .
Προσθέτουμε μετά από λίγο το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο χλιαρό νερό (περίπου 1½ φλιτζάνι) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο τον μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές