Κατηγορία Φαγητά / Ρύζι

Σπανακόρυζο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Λίγο νερό χλιαρό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια .
Προσθέτουμε μετά από λίγο το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο χλιαρό νερό (περίπου 1½ φλιτζάνι) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο τον μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σχόλια Συνταγής

  • Ειρήνη νησωτακη
    Μοναδικό!!!!!!!!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές