Κατηγορία Φαγητά / Σαλάτες-Σάλτσες

Φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Βράζουμε τα φασόλια και αφού τα ξαφρίσουμε καλά, πετάμε το πρώτο νερό.
Βάζουμε καθαρό νερό στη κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ,το σκόρδο να μαραθούν και τέλος ρίχνουμε το πελτέ.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν και ρίχνουμε τα σέσκουλα.
Συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φασόλια.
Μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές