Κατηγορία Φαγητά / Σαλάτες-Σάλτσες

Σαλάτα με ρύζι και φιδέ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι πασμάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φιδέ ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Χυμό λεμονιού
  • 1-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους (χωρίς τη ψίχα)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Αφαιρούμε από τις ντομάτες τη ψίχα και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φιδέ μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε περίπου για μισή ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και να μαλακώσει ο φιδές.
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τη πάπρικα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τη σαλάτα μας ανακατεύουμε καλά και πριν σερβίρουμε διορθώνουμε τη γεύση και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές