Κατηγορία Φαγητά / Σούπες

Βελουτέ σούπα με πεσκανδρίτσα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό πεσκανδρίτσα χωρίς δέρμα
  • 2 ντομάτες σε κομμάτια
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε κομμάτια
  • 4 πατάτες σε κομμάτια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • Σάλτσα πάπρικας:
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι καυτερή πάπρικα

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά και τη πεσκανδρίτσα στο 1 ½ λίτρο νερό.
Όταν θα είναι έτοιμο το ψάρι το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαγειρευτούν τα λαχανικά μας.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στη κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός.
Προσθέτουμε στη σούπα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, χυμό λεμονιού όσο θέλουμε και ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία μας.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ψάρι στη σούπα αφού πρώτα το καθαρίσουμε από τα κόκκαλα.
Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας γαρνιρισμένη με τη σάλτσα πάπρικας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές