Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Ψητό καλαμάρι με πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 μεγάλα ψητά καλαμάρια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Κάππαρη
  • Ξύδι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ και ψήνουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε τις πιπεριές (ωμές) και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Σταματάμε το μπλέντερ και δοκιμάζουμε τη γεύση. Προσαρμόζουμε τη γεύση στα γούστα μας και αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και όση κάππαρη θέλουμε και σερβίρουμε με τα ψητά καλαμάρια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές