Κατηγορία Φαγητά / Τουρσιά

Αγκιναράκι τουρσί

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό αγκιναράκια μικρά
  • 500 ml νερό
  • 250 ml άσπρο ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι χυμό

Καθαρίζουμε τα σκληρά φύλλα στα αγκιναράκια μέχρι να φτάσουμε σε σημείο που να είναι τρυφερά τα φύλλα και να κόβονται εύκολα με το μαχαίρι.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει αρκετό νερό με χυμό από 1/2 λεμόνι.
Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες αγκινάρες για να μην μαυρίσουν μέχρι να τις βράσουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να σκεπάζει τις αγκινάρες και βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν (όχι περισσότερο βράσιμο γιατί θα λιώσουν).
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει και μοιράζουμε τα αγκιναράκια σε δύο βάζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με το ξύδι που βράσαμε να τα καλύψει τελείως. Κλείνουμε αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο μέρες.
Μετά τις δύο μέρες τα σουρώνουμε από το ξύδι, ξαναβάζουμε τις αγκινάρες στο βάζο και γεμίζουμε με ελαιόλαδο και ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
*Το καλαμποκέλαιο το βάζουμε γιατί αν θέλουμε να συντηρήσουμε το τουρσί στο
ψυγείο με αυτό τον τρόπο δεν θα πήξει.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές