Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 500 ml ντοματοχυμό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλα
- Λίγους κόκκους μπαχάρι
- ένα ξύλο κανέλας
- Λίγο νερό- λίγη ζάχαρη
- Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει και μετά προσθέτουμε το σκόρδο με τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους και ρίχνουμε το ντοματοχυμό.
Συμπληρώνουμε με ένα ποτήρι νερό, λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, λίγο αλάτι, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε μια δόση σάλτσας, τη ποσότητα με τα μακαρόνια που θέλουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα γαρνιρισμένη με φρέσκο βασιλικό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.