Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Μακαρονάδα με σπανάκι και θαλασσινά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Ν.6
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 400 γραμμάρια μύδια ψίχα
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • Μαϊντανό - άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό από τα μακαρόνια
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια με το αλάτι και τη μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε συγχρόνως τη σάλτσα.
Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε έως ότου μαλακώσει και βγάλει τα υγρά του.
Στη συνέχεια πλένουμε τα θαλασσινά πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.
Αδειάζουμε τα θαλασσινά στη κατσαρόλα με το κρεμμύδι, ανακατεύουμε σε μία ξύλινη κουτάλα και συμπληρώνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο.
Με μία κουτάλα σούπας ρίχνουμε στη κατσαρόλα, 1 φλιτζάνι ζωμό από τα μακαρόνια που μέσα έχουμε διαλύσει τις 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα.
Παίρνουμε λίγα – λίγα τα μακαρόνια από τη κατσαρόλα με μία τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά να χυλώσει η σάλτσα στο τηγάνι μας, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λεμόνι.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή με φρέσκο τριμμένο πιπέρι σε μία μεγάλη πιατέλα, γαρνιρισμένη με ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.


Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές