Κατηγορία Γλυκά
-
Κέικ με μαχλέπι και καρύδια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε 3 λεπτά στο μίξερ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλ...
-
Τάρτα με μαρμελάδα από βατόμουρα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για τη μαρμελάδα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη. Προθερμαίνουμε το ...
-
Κρουασάν αμυγδάλου
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και προσθέτουμε λίγη κανέλα, το άρωμα αμυγδάλου, τη ...
-
Μαρμελάδα κεράσι με μοσχάτο κρασί
Αδειάζουμε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι την επόμενη ημέρα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρασί. Βράζο...
-
Μους μπανάνα
Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπλέντερ να γίνουν πολτός. Αραιώνουμε το 1 ½ φλιτζάνι φυτική κρέμα με το νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη κρέμα στιγμής. Αν...