Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Μηλο-τριανταφυλλάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα)
  • 4 κόκκινα μήλα
  • 4 κουταλιές λιωμένο βιτάμ
  • ζάχαρη άχνη ,προαιρετικά
  • για το βράσιμο μήλων 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • για το πασπάλισμα 5 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλάκια κανέλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα μήλα στη μέση κάθετα.Χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φετούλες των 3 περίπου χιλιοστών. Τα βράζουμε για να μαλακώσουν στο νερό για περίπου 3 λεπτά.Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με το νερό που έμεινε απο το βράσιμο θα κάνουμε ένα σίροπι ελαφρύ, προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι νερό και 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά να κρυώσει. Ξεδιπλώνουμε το ένα φύλλο και το ισιώνουμε λίγο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Χωρίζουμε τη μεγάλη πλευρά σε 8 μέρη και κόβουμε σε 8 λωρίδες, αλείφουμε με λίγο απο το λιωμένο βιτάμ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε τις φετούλες των μήλων πλαγιαστά , ώστε η μια άκρη να ακουμπάει στην άλλη και τυλίγουμε. Τα βάζουμε σε φορμάκια ή κάψες αφού πριν τα έχουμε αλείψει πολύ καλά με βιτάμ και τα ψήνουμε περίπου 30 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε ρίχνουμε 1-2 κουταλίες απο το κρύο σιρόπι και μόλις το πιούν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σημείωση.. οπτικά τα μήλα με το φλούδι είναι πολύ ωραία αλλά όταν τρώγονται το φλούδι είναι λίγο σκληρό..

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές