Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Εκμέκ Πολίτικο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • Υλικά για ένα μικρό ταψί με διάμετρο 20-22 εκ.
  • Για το κανταΐφι:
  • 100 γραμμάρια κανταΐφι
  • 3 κουταλιές σούπας λιωμένη φυτική μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κουταλιά σούπας λιωμένη φυτική μαργαρίνη για το ταψί
  • Για το σιρόπι:
  • 200 ml νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1-2 κουταλιές σούπας ροδόνερο
  • Για τη κρέμα:
  • 1.200ml νερό
  • 1 συσκευασία των 160 γραμμαρίων άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • Για τη σαντιγί:
  • 400 γραμμάρια φυτική κρέμα
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμάρια αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα
  • Κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρόλι και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε από το κανταΐφι 100 γραμμάρια και το ξαίνουμε να ανοίξει πολύ καλά.
Παίρνουμε το ταψάκι μας και αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα με τη μαργαρίνη.
Απλώνουμε το κανταΐφι απαλά και το περιχύνουμε με τις 3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη.
Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι μας.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με το αλεσμένο φιστίκι.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε πρώτα το νερό με το άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου διαλυθεί και βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα, τη φυτική κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν πήξει η κρέμα κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις χλιάνει την αδειάζουμε στο ταψί με το κανταΐφι.
Βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να πήξει η κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε σφικτή σαντιγί.
Παίρνουμε ένα κορνέ και το γεμίζουμε με σαντιγί.
Γαρνίρουμε το γλυκό μας με τη σαντιγί κάνοντας μικρές ροζέτες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

  • Μαρια
    Σίγουρη επιτυχία!!!οσες φορες το έχω φτιάξει,όλοι τρελαίνονται κ θέλουν κ 2ο κομμάτι!Ελαφρυ κ νόστιμο γλυκάκι!!!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές