Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Μπράουνις χωρίς γλουτένη

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα σόγιας
  • 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 3 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού εσπρέσο καφέ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ(σκόνη)
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
  • 1 μικρή μπανάνα λιωμένη
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας
  • Καρύδια

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο μαζί με το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να φουσκώσει.
Διαλύουμε στον εσπρέσο τον στιγμιαίο καφέ και λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά, (το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι).
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, (τη λιωμένη μαργαρίνη, τη φυτική κρέμα, τον εσπρέσο, τη λιωμένη μπανάνα και τον λιναρόσπορο).
Αδειάζουμε τα υγρά μέσα στο μπολ με τα ξηρέ υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα.
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος, το βουτυρώνουμε ελαφριά και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα του μπράουνις στο σκεύος και πασπαλίζουμε με καρύδια και χοντροκομμένη κουβερτούρα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μόνο, για διατηρηθεί υγρό στο εσωτερικό του και τραγανό από έξω.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές