Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Λικέρ σοκολάτας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 10 κουταλιές σούπας κακάο
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού ρακί
  • 2 λοβούς βανίλιας ( τα χαράζουμε στη μέση)

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, με το νερό και βάζουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά.
Μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε το μισό ρακί σε ένα μπουκάλι, ένα λοβό βανίλιας που τον έχουμε χωρίσει σε δύο μέρη και τέλος συμπληρώνουμε με το κρύο σιρόπι.
Γεμίζουμε το δεύτερο μπουκάλι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε τα μπουκάλια καλά.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατά τη διάρκεια της ημέρας ανακινούμε συχνά το μπουκάλι γιατί καθιζάνει το κακάο.
Μετά τις δύο εβδομάδες περνάμε από φίλτρο καφέ ή βαμβάκι το λικέρ για να μην μείνουν υπολείμματα, το ξαναβάζουμε σε μπουκάλι και το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας.
Είναι έτοιμο για κατανάλωση σε 5 εβδομάδες συνολικά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές