Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και φράουλες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 6 κουταλιές σούπας νερό
  • 8 κουταλιές σούπας κορν - φλάουρ
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 500 ml φυτική κρέμα σόγιας
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλάκια γλυκού φυτική μαργαρίνη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες

Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στις 6 κουταλιές σούπας νερό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα, τη κουβερτούρα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στην εστία και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης και στρώνουμε μία στρώση μπισκότα.
Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας, δεύτερη στρώση μπισκότα, κρέμα, μπισκότα και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες.
Σερβίρουμε το γλυκό μας με κομμένες φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με μπανάνες, τριμμένο μπισκότα, τριμμένα φουντούκια ή να σπάσουμε σε χοντρά κομμάτια γκοφρέτες νηστήσιμες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές