Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Μαχαλεπί

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 4 κουταλιές σούπας νισεστέ
  • 4 ποτήρια νερό
  • Σιρόπι τριαντάφυλλο
  • Ζάχαρη
  • Ροδόνερο όσο θέλουμε

Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ με ένα ποτήρι από το νερό.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό (τα 3 ποτήρια) και βάζουμε στη φωτιά να χλιάνει.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να κοχλάσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού έρθει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου αδειάζουμε τη κρέμα σε 4 μπολ που πρώτα τα έχουμε βρέξει με νερό και βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη κρέμα σε χαμηλά ποτήρια κομμένη σε κύβους, με σιρόπι τριαντάφυλλο και παγάκια ή με ροδόνερο, ζάχαρη και παγωμένο νερό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές