Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Ζελέ πολύχρωμο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά (κίτρινο)
  • 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (πορτοκαλί)
  • 1 φακελάκι ζελέ ακτινίδιο (πράσινο)
  • 1 φακελάκι ζελέ πράσινο (για το μπλε)
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα (κόκκινο)
  • λίγες σταγόνες μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής για το μωβ
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
  • *αν δεν έχετε πράσινο ζελέ μπορείτε να το φτιάξετε με λίγες σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακ

Διαλύουμε το κάθε ζελέ σε ξεχωριστά μπολ με το νερό που αναλογεί σε κάθε φακελάκι.
Για το μωβ χρώμα ανακατεύουμε το κόκκινο ζελέ με λίγες σταγόνες μπλέ και για να φτιάξουμε το μπλέ ζελέ ανακατεύουμε στο πράσινο λίγες σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη κρέμα καρύδας με νερό έτσι ώστε να μας δώσει 1 λίτρο σε ποσότητα υγρού.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη στην αραιωμένη κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού και αποσύρουμε τη κατσαρόλα.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όπως και τα υπόλοιπα ζελέ μέχρι να αρχίσουμε τη συναρμολόγηση.
Παίρνουμε μία φόρμα για ζελέ. Υπολογίζουμε σε μία κουταλιά σούπας η δοσολογία για το κάθε χρώμα.
Με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το πρώτο χρώμα ζελέ (μωβ) και το βάζουμε στη κατάψυξη για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει.
Μετά από 10 λεπτά όταν θα δοκιμάσουμε αν έχει πήξει, το ζελέ δεν πρέπει να κολλάει στα δάκτυλα μας και ούτε να έχει αρχίσει να κάνει κρυστάλλους, να έχει μόνο σταθεροποιηθεί για να μπορούμε να ρίξουμε από πάνω το επόμενο χρώμα ζελέ.
Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ζελέ με άσπρο (της καρύδας), ξαναβάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει , μπλε, άσπρο, πράσινο, άσπρο και ούτε καθεξής μέχρι να γεμίσει η φόρμα του ζελέ.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και όταν πήξει το ζελέ αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Για να αναποδογυρίσουμε πιο εύκολα το ζελέ σε πιατέλα, βουτάμε σε ζεστό νερό για 1 λεπτό τη φόρμα με το ζελέ και το αναποδογυρίζουμε αμέσως.
Η πιο γρήγορη εκδοχή του πολύχρωμου ζελέ είναι η συνταγή για το ζελέ μωσαϊκού, με τη διαφορά ότι σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε κρέμα καρύδας αντί για φυτική κρέμα.



Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές