Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα από κόκκινο σταφύλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό σταφύλι (κόκκινη σταφίδα)
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1/2 ποτήρι νερό

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το γλυκάνισο, τη κανέλα και το σταφύλι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν θα έχει μαλακώσει το σταφύλι το πατάμε με τον πιεστή πατάτας να σπάσουν οι ρόγες και να βγάλουν τα υπόλοιπα υγρά τους.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και λίγο πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και μόλις κρυώσουν αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές