Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα κεράσι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και αφαιρούμε με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Αδειάζουμε τα καθαρισμένα κεράσια σε μια κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η μαρμελάδα μας με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
Αν δεν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει μεγάλα κομμάτια με ένα πιρούνι τα πατάμε να λιώσουν, από τη στιγμή που έχουν μαλακώσει αρκετά.
Πριν τελειώσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, βράζουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Μπορεί να φαίνεται λίγο νερουλή όμως μόλις κρυώσει πήζει.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Αν παραβράσει η μαρμελάδα μας και έχει πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο νερό, ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές