Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα κυδώνι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • Φλούδες από 3 κυδώνια
  • Τα κουκούτσια
  • Ζάχαρη
  • Νερό χυμό από 1/2 λεμόνι

Παίρνουμε τις φλούδες από τα κυδώνια και τα κουκούτσια και τα κλείνουμε σφικτά σε 2-3 μικρά πακετάκια από τούλι.
Ζυγίζουμε τα πακετάκια με τις φλούδες και τα βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα.
Στα 400 γραμμάρια βάζουμε 250 γραμμάρια ζάχαρη, το χυμό από το 1/2 λεμόνι και νερό να τα σκεπάζει.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν έχει αρχίσει να κοχλάζει και να έχει πάρει χρώμα.
Δεν χρειάζεται πολύ ώρα βράσιμο γι αυτό δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη ως εξής:
Βάζουμε στη κατάψυξη ένα πιατάκι για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε μία κουταλιά σούπας από τη μαρμελάδα στο πιάτο που βγάλαμε από την κατάψυξη κι αν η μαρμελάδα είναι σαν ζελέ και δεν απλώσει στο πιάτο τότε είναι έτοιμη και αποσύρουμε από την εστία την κατσαρόλα.
Μέσα στη κατσαρόλα στερεώνουμε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε τα πακέτα με τις φλούδες κυδωνιού.
Στην αρχή θα μας φανεί ότι είναι νερουλή η μαρμελάδα μας όμως στη συνέχεια θα πήξει.
Μόλις κρυώσει την αδειάζουμε σε ένα βάζο.
*Κατά το βρασμό δεν πιέζουμε και δεν ανακατεύουμε καθόλου τις φλούδες για να γίνει η μαρμελάδα μας διάφανη σαν ζελέ.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές