Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα μάνγκο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 μάνγκο ώριμο (πολτό από 250 γραμμάρια)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
  • 100 ml νερό
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Κόβουμε το μάνγκο περιμετρικά του κουκουτσιού με ένα μαχαίρι και στρίβουμε απαλά για να διαχωρίσουμε το φρούτο σε δύο μέρη.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψίχα από τη φλούδα.
Ζυγίζουμε το φρούτο και το αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό με τη γλυκόζη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και με μία κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας.
Μόλις μαλακώσει το φρούτο κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία, παίρνουμε τη ραβδομπλέντερ και πολτοποιούμε μέσα στη κατσαρόλα όσο εμείς θέλουμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα ξανά στην εστία και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Μόλις κρυώσει την αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
*Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν τη δοκιμάσουμε σε ένα πιατάκι με τον εξής τρόπο:
Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας σε ένα πιατάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει.
Με το δάκτυλο μας τραβάμε μία γραμμή στο κέντρο της μαρμελάδας κι αν είναι σαν μισοπυγμένο ζελέ τότε είναι έτοιμη.
Μόλις κρυώσει την αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές