Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Κουλουράκια κανέλας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό περίπου φαρίνα
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε μέχρι να λιώσει.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη κανέλα με το τριμμένο γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Η ζύμη θα κολλάει λίγο στα δάκτυλα μας την στιγμή που θα πλάθουμε τα κουλουράκια.
Προθερμαίνουμε εν τω μεταξύ το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες μας.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, πλάθουμε πρώτα σε χοντρό κορδόνι και μετά τους δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε.
Βουτάμε ένα-ένα τα κουλουράκια μας μέσα στη ζάχαρη και έπειτα τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε μία σχάρα πριν τα αποθηκεύσουμε σε τάπερ.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές