Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Μπισκότα με ξηρούς καρπούς

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
  • (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, σταφίδες, cranberry,ηλιόσπορο)*
  • 1-1½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Πλάθουμε σε ρολό, τυλίγουμε σε διαφανές μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Μετά από μία ώρα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ροδέλες ενός εκατοστού και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

*Υπάρχουν συσκευασμένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί στα σούπερ-μάρκετ. Αν τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι ολόκληρα τα κόβετε στη μέση, έτσι ώστε να κόβονται πιο εύκολα σε ροδέλες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές