Παξιμάδια με σταφίδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν –πάουντερ
- 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τη κανέλα, το αλάτι, και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε τις σταφίδες, ζυμώνουμε με το χέρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη.
Πλάθουμε σε μακρόστενα καρβελάκια και τα χαράζουμε σε λοξές φέτες των 2 εκατοστών. Τοποθετούμε τα καρβελάκια σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις χλιάνουν τα κόβουμε σε φέτες εκεί που τα χαράξαμε. Ξαναβάζουμε στο φούρνο να τα παξιμαδιάσουμε αυτή τη φορά στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.