Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Φραουλόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τη ζύμη:
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ φράουλας ή κονιάκ
  • Ξύσμα από 1/2 λάιμ
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • κορν-φλάουρ για το άνοιγμα του φύλλου

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συμπληρώνουμε στο τέλος με το παγωμένο νερό.
Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα (δεν πρέπει να κολλάει στα δάκτυλα μας), σταματάμε το μίξερ, τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε λίγο περισσότερο από το μισό για να ανοίξουμε το κάτω φύλλο και την υπόλοιπη ζύμη τη βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το φύλλο σε 1 εκατοστό περίπου πάχος ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το στρώνουμε μέσα σε ένα μικρό ταψί για 8 μερίδες.
Τρυπάμε κατά τόπους με ένα πιρούνι τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο και βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το λικέρ, προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ και το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα τις φράουλες.
Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο που θα καλύψουμε τις φράουλες.
Σκεπάζουμε τις φράουλες με το πάνω φύλλο και με το κάτω φύλλο που προεξέχει κλείνουμε καλά γύρω-γύρω τις άκρες και τυλίγουμε προς τα μέσα.
Χαράζουμε ελαφριά την πίτα μας σε μερίδες και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει η φραουλόπιτα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
* Προσθέτουμε κορν-φλάουρ στο πάγκο εργασίας μας ή λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.

Σχόλια Συνταγής

  • Ελενη
    Αγαπημενη συνταγη!!! Σημειωσε μεγαλη επιτυχια!!! Ευχαριστω για την ιδεα!!!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές