Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Γλυκά καλτσόνε με σοκολάτα και μπανάνα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • Υλικά για 2 καλτσόνε
  • Για τη ζύμη:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 4 μπανάνες
  • 8 κουταλιές σούπας νηστήσιμη μερέντα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια αλεσμένα
  • 4 μπισκότα ολικής τύπου digestive σπασμένα
  • Κανέλα σκόνη
  • Ελαιόλαδο

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα δάκτυλα μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 40 λεπτά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με την κανέλα, τα σπασμένα μπισκότα, τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και καλύπτουμε το πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Αλείφουμε με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο τη λαδόκολλα. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και με τα δάκτυλα μας το ανοίγουμε πάνω στη λαδόκολλα όσο είναι το ταψί μας.
Αλείφουμε τη μισή ζύμη με 4 κουταλιές νηστήσιμη μερέντα και από πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης, (την υπόλοιπη γέμιση την κρατάμε για το δεύτερο καλτσόνε).
Αφήνουμε στη ζύμη ένα κενό των 2 πόντων γύρω-γύρω και σκεπάζουμε τη γέμιση από πάνω με την υπόλοιπη ζύμη και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Στρίβουμε τη ζύμη προς τα μέσα και βάζουμε το καλτσόνε στο φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλουμε από το φούρνο το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και τριμμένα φουντούκια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές