Cheesecake με σάλτσα φράουλας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη βάση μπισκότου:
- 1 πακέτο μπισκότα νηστήσιμα τύπου digestive
- 125 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη Υλικά για τη κρέμα:
- 500 ml φυτική κρέμα για σαντιγί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 σακουλάκι ζελέ φράουλας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό Υλικά για τη σάλτσα φράουλας:
- 1/2 κιλό φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κορν-φλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τη σάλτσα φράουλας για να κρυώσει.
Μοιράζουμε στα δύο τις φράουλες και όπως είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τις φράουλες.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας με μία τρυπητή κουτάλα.
Όταν δούμε πως έχει δέσει η σάλτσα μας κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Διαλύουμε το ζελέ φράουλας στο καυτό νερό κι αφού διαλυθεί καλά προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει πολύ καλά.
Λιώνουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και σε ένα μπρίκι λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε τα λιωμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Παίρνουμε μία φόρμα που ανοίγει στα πλαινά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου. Με ένα κουτάλι το πατάμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία λεπτή βάση.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το κρύο ζελέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες και πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Σχόλια Συνταγής
Βασιλική
εφη
nistisimo.gr
nistisimo.gr