Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Αλάδωτο κεμπάπ λαχανικών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 10 κεμπάπ:
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Φρυγανιά για το τύλιγμα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες με τη σκόνη λαχανικών και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά με το καρότο σε κύβους.
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις βρασμένες πατάτες.
Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, τη κόκκινη πιπεριά σε κύβους, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κίμινο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τα κεμπάπ σε μακρόστενους κεφτέδες όσο η παλάμη μας και τυλίγουμε σε φρυγανιά.
Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
*Σερβίρουμε μέσα σε πίτες με ψιλοκομένες φέτες κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες και σως από κέτσαπ και μουστάρδα.











Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές