Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Ουζοκούλουρα Μοναστηριακά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ούζο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή (4-5 φλιτζάνια)
  • ζάχαρη και κανέλα ανακατεμένη σε ένα μπολάκι

Χτυπάμε λίγο το λάδι, το ούζο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μαστίχα, μπέικιν, σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο μπολάκι με την κανελοζάχαρη πριν τα βάλουμε στο ταψί για ψήσιμο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά. Όπως θα διαπιστώσουμε δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Σχόλια Συνταγής

  • θεοδωρα
    Εχω ακουσει ότι βγαίνουν και αλαδα. Γίνονται χωρις να βαλω λαδι? οπως πχ γίνονται και αρτοι αλαδοι?
  • Θεοδώρα
    Πωπω σας ευχαριστώ πολύ!! Με σώζετε ξανά ! Με την ευκαιρία συγχαρητήρια για τις συνταγές! Σας έμαθα με το νηστισιμο μπανοφι και κόλλησα με το site σας ! Μπράβο! :)
  • Θεοδώρα
    Τέλεια! Δεν το ήξερα! Ευχαριστώ πολύ! <3
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα θεοδώρα, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ανεβασμένη από αναγνώστρια του site και γίνεται και χωρίς λάδι. Μπορείς να αντικαταστήσεις το ελαιόλαδο με χυμό πορτοκαλιού. Καλή επιτυχία!
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα Θεοδώρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Μπορείς να μπεις και στην - Ομάδα του nistisimo.gr - στην ομάδα ανεβάζουμε συνταγές αναγνωστών και μπορείς κι εσύ να ανεβάζεις δικές σου συνταγές και φωτογραφίες. Για τα κουλουράκια θα προσέξεις τη ποσότητα στο αλεύρι να μην γίνουν σκληρά. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα Θεοδώρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Μπορείς να μπεις και στην - Ομάδα του nistisimo.gr - στην ομάδα ανεβάζουμε συνταγές αναγνωστών και μπορείς κι εσύ να ανεβάζεις δικές σου συνταγές και φωτογραφίες. Για τα κουλουράκια θα προσέξεις τη ποσότητα στο αλεύρι να μην γίνουν σκληρά. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές