Άρθρα

Αλάτι Ιμαλάϊων

Το ροζ αλάτι των Ιμαλάιων γνωστό με την ονομασία λευκός χρυσός, δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί και εδώ και 250 εκατομμύρια χρόνια ωριμάζει κάτω από τεκτονική πίεση σε ένα περιβάλλον με μηδενική έκθεση σε τοξίνες και ακαθαρσίες.
Θεωρείται πιο υγιεινό...

Περισσότερα >>

Νηστεία και λαγάνα

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Καθαρά Δευτέρα θεωρείται ως η απαρχή μιας σημαντικής περιόδου: της Σαρακοστής. Η περίοδος της Σαρακοστής καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα και είναι η αρχαιότερη από τις μεγάλες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όλοι οι άνθρωποι καλούνται για να προετο...

Περισσότερα >>

Μουσική και διατροφή

Καθημερινά, είμαστε περικυκλωμένοι και επηρεαζόμαστε από ποικίλα ερεθίσματα (τηλεόραση, παρέα, κ.λ.π.) που επιδρούν στη (διατροφική) συμπεριφορά μας. Ένα από αυτά είναι και η μουσική.
Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά η επίδραση της στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανι...

Περισσότερα >>

Ξηροί καρποί-πηγή ζωής

Καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, αλλά και πολλοί άλλοι, ξηροί καρποί έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές ημέρες. Τις περισσότερες φορές τους καταναλώνουμε συνοδεύοντας το κρασί ή το ποτό μας και συχνά τους χρησιμοποιούμε ως συστατικό για αλμυρά ή γλυκά π...

Περισσότερα >>

Tαχίνι το ευεργετικό

Το ταχίνι (ταχίνα ή τεχίνα στα Αραβικά και τα Εβραϊκά, ταχίν στα Τούρκικα) ονομάζεται ο σησαμοπολτός, βασικό συστατικό παρασκευής ορισμένων τύπων χαλβά.
Παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum) και έχει τη μορφή πολτού με κρεμώδη υφή.
Είναι δημο...

Περισσότερα >>

Τελευταία Νέα/Άρθρα