Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Νηστίσιμα τραγανά μπισκοτάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 φλ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο (ή ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
  • Σουσάμι

Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαλακή μαργαρίνη , το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά με το σύρμα για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα μαγειρικής στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσοχή: διαλύστε τα σε ψηλό σκεύος γιατί φουσκώνει και χύνεται. Και καλύτερα, διαλύστε τα πάνω από το μπολ με τα υλικά, ώστε αν χυθεί να πέσει στο μίγμα. Προσθέτουμε το γαρίφαλο και την κανέλα. Τέλος, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, και με το χέρι ή με σπάτουλα, απαλά, ζυμώνουμε να απορροφηθεί το αλεύρι. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Πασπαλιζουμε με σουσάμι και κόβουμε μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε με μαχαίρι ή με κουπ πατ. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, αραιά το ένα από το άλλο. Ψήνουμε τα νηστίσιμα μπισκότα για περίπου 20 λεπτά, στους 160 βαθμούς C στον αέρα, ή στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα να τραβήξουν την υγρασία τους για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Παραμένουν τραγανά μέχρι το τελευταίο. Τα διατηρούμε σε σκεύος κλεισμένα αεροστεγώς με καπάκι που σφραγίζει. Καλή επιτυχία

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές