Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτα μπισκότα με κακάο και αμύγδαλα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το μέλι με το ταχίνι και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Η ζύμη μας θα είναι σφικτή και δεν θα κολλάει στα δάκτυλα μας.
Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους ενός μικρού καρυδιού.
Τυλίγουμε σε αμύγδαλα τριμμένα (καβουρδισμένα προαιρετικά) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
*Στην αρχή τα μπισκότα θα είναι μαλακά, όμως μόλις κρυώσουν θα σφίξουν

Σχόλια Συνταγής

  • Δεσποινα
    Καλησπέρα. Θα μπορούσε στη συνταγή αυτή να βάλω αντί για μέλι, ζάχαρη καρύδας;κι αν ναι σε τι ποσότητα;
    Ευχαριστω
  • Neonilla
    Την συνταγή έκανα όπως γράφει, αλλά δεν πλάθονται. Κάτι λείπει από την συνταγή.
  • ΠαναγιώταΓαλανού
    Πολύ ωραία έγινα τα αλάδωτα μπισκοτάκια που έφτιαξα.Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή.Έκανα διπλή δόση και συμπλήρωσα λίγο νερό.
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα, δεν λείπει κάποιο υλικό από τη συνταγή. Το ταχίνι είχες πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσεις; Το ταχίνι όταν μένει πολύ καιρό στο ντουλάπι πήζει πολύ και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα, με αποτέλεσμα όσο το χτυπάμε στο μίξερ αυτό να σφίγγει. Το έπαθα κι εγώ κάποια στιγμή και σταμάτησα αμέσως το μίξερ, πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά με τη διαφορά ότι πρόσθεσα 2 - 3 κουταλιές νερό καθώς δούλευε το μίξερ για να δουλευτεί το μείγμα.
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα Δέσποινα, νομίζω πως με τις αναλογίες που δίνονται στη συνταγή δεν θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα. Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με σιρόπι Αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.




    Καλή επιτυχία!
  • nistisimo.gr
    Καλημέρα, δεν λείπει κάποιο υλικό από τη συνταγή. Το ταχίνι είχες πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσεις; Το ταχίνι όταν μένει πολύ καιρό στο ντουλάπι πήζει πολύ και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα, με αποτέλεσμα όσο το χτυπάμε στο μίξερ αυτό να σφίγγει. Το έπαθα κι εγώ κάποια στιγμή και σταμάτησα αμέσως το μίξερ, πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά με τη διαφορά ότι πρόσθεσα 2 - 3 κουταλιές νερό καθώς δούλευε το μίξερ για να δουλευτεί το μείγμα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές