Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Φασολάκια γιαχνί

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 3-4 φρέσκες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τα φασολάκια γύρω-γύρω από τις ίνες, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις ντομάτες που τις έχουμε περάσει από το μούλτι και το πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα φασολάκια, λίγο χλιαρό νερό και βράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες και τα φασολάκια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στη περίπτωση που έχουν εξατμιστεί τα υγρά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές