Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Μπιφτέκια με τόνο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 μπιφτέκια:
  • 1 κονσέρβα τόνο 200 γραμμαρίων
  • 1 πατάτα μεγάλη βρασμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 φέτες ψωμί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • Συναρμολόγηση:
  • 6 στρογγυλά ψωμάκια
  • 5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα νηστήσιμη
  • 5 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • Κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • Πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • Μαρούλι ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Αγγουράκια τουρσί

Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού σε λίγο νερό και τις στύβουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μούλτι τον τόνο, το κρεμμύδι και το ψωμί που έχουμε στύψει και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη πατάτα αφού την λιώσουμε με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους και τις προσθέτουμε στον τόνο μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε εν τω μεταξύ τα υλικά για τη συναρμολόγηση.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τη ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι κι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στην εστία να κάψει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το μοιράζουμε σε 6 μέρη.
Πλάθουμε σε ατομικά μπιφτέκια και τα αλευρώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με το μείγμα της κέτσαπ και της μαγιονέζας και από πάνω τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
Προσθέτουμε στο κάθε ένα, πιπεριές, ντομάτα, αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο μαρούλι και σερβίρουμε ζεστά. *Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε από πριν τα ψωμάκια μας και να τα αλείψουμε με άλειμμα αβοκάντο αντί για κέτσαπ και μαγιονέζα.
http://www.nistisimo.gr/alada/almura/ntip-me-abokanto#

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές