Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Ογκρατέν με τόνο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Για τον τόνο:
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια τόνο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα για μαγειρική
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νηστήσιμη μαγιονέζα
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Τριμμένη φρυγανιά

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (1/2 εκατοστό).
Βράζουμε τις φέτες πατάτας με το κύβο λαχανικών για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τον τόνο.
Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να χλιάνει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε από πάνω μία στρώση πατάτες. Αλατίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.
Αδειάζουμε τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα 3/4 από τις πατάτες,(κρατάμε ίσα-ίσα για μία στρώση στο τέλος), τη νηστήσιμη μαγιονέζα, με το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και το στρώνουμε πάνω από τη στρώση με τις πατάτες στο σκεύος μας.
Συνεχίζουμε με μία τελευταία στρώση πατάτες, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και περιχύνουμε με το 1/2φλιτζάνι τσαγιού φυτικής κρέμας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε στο φούρνο περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφριά στην επιφάνεια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές