Κατηγορία Φαγητά / Σούπες

Γιουβαρλάκια μανιταριών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για σούπα
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε κιμά (πορτομπέλο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 2 - 3 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρίνα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο ξερό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Υλικά για την σούπα:
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε σε λίγο νερό το ρύζι και αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε τη ψίχα ψωμιού και τη μισή ποσότητα από το βρασμένο ρύζι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κιμά μανιταριών, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφού το στύψουμε πολύ καλά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε μικρά γιουβαρλάκια. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα γιουβαρλάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και βάζουμε σε μία κατσαρόλα το 1 λίτρο νερού να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ρύζι, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, και τη πάπρικα.
Μόλις βράσουν τα καρότα χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε για 3 λεπτά και σερβίρουμε τη σούπας με καυτερή πάπρικα και φρυγανισμένο ψωμάκι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές