Μακαρονάδα με άσπρη σάλτσα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 πακέτο μακαρόνια
- 500 ml φυτική κρέμα σόγιας
- 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα (δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο), και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.