Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Ραβιόλια με σπανάκι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη ζύμη:
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική φέτα σόγιας
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κύβο λαχανικών για το βράσιμο

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο. Αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά για να κρυώσει η γέμιση.
Προσθέτουμε στη γέμιση τη φέτα χοντροκομμένη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι και το χλιαρό νερό λίγο-λίγο, όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη όχι πολύ σφικτή.
Παίρνουμε τη μηχανή που ανοίγει φύλλο και αλευρώνουμε το πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη τα πλάθουμε σε μακρόστενα χοντρά κορδόνια και τα περνάμε από τη μηχανή (στο Ν.1), αλευρώνουμε ξανά τη ζύμη πριν την ξαναπεράσουμε από τη μηχανή (στο Ν.4).
*Για να μην κολλάει η ζύμη στη μηχανή πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι κάθε φορά που θα τη περνάμε από τη μηχανή.
Καθώς ανοίγει το φύλλο πρέπει να βγαίνει μακρόστενο. Βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση, αφήνουμε ένα μικρό κενό και συνεχίζουμε να βάζουμε γέμιση μέχρι το κέντρο του φύλλου.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο για ραβιόλια σε στρογγυλό σχήμα ή κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα με ροδέλα.
Τοποθετούμε τα ραβιόλια σε αλευρωμένη λαμαρίνα χωρίς να ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει με ένα κύβο λαχανικών και βράζουμε τα ραβιόλια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα ντομάτας.
*Aν δεν θέλουμε να τα βράσουμε όλα τα αποθηκεύουμε σε σακουλάκια και τα βάζουμε στη κατάψυξη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές