Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Λικέρ κεράσι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 200 ml ρακί
  • 800 ml κονιάκ
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες άρωμα αμυγδάλου (προαιρετικά)


Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε στρώσεις σε ένα μεγάλο βάζο με μεγάλο στόμιο, ενναλάξ με τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες και την επόμενη μέρα προσθέτουμε το κονιάκ, το ρακί και το κλείνουμε καλά.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι μας για ένα μήνα και κατά διαστήματα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τον ένα μήνα σουρώνουμε το λικέρ σε βαμβάκι για τυχόν υπολείμματα από το φρούτο και αφαιρούμε τα κεράσια.
Αδειάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το καλοκαίρι συντηρούμε το λικέρ στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το λικέρ μας με μπόλικα παγάκια και τα κεράσια που πήραμε όταν το σουρώσαμε, περασμένα σε οδοντογλυφίδα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές