Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ με καρότα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν- πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη

Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει.
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, την καρυδόψιχα, τα καρότα, την κανέλα και λίγο- λίγο το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και σταματάτε το χτύπημα.
Αλείφετε μια φόρμα για κέικ με λίγο ελαιόλαδο, την αλευρώνετε και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Αδειάζεται το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο το κέικ το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές