Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε από τη φλούδα τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και λίγο πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε βάζα.
Αν δεν θέλουμε να έχει κομμάτια η μαρμελάδα βάζουμε τη ραβδο-μπλέντερ μέσα στη κατσαρόλα και τη πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές